Alarmsystemen

 
Alarm systemen zijn onder te verdelen in 4 groepen

                                    

Klasse1/startonderbreker 

Veel auto's hebben geen of een niet goedgekeurd klasse 1 alarm. Een klasse 1 alarm is niets meer dan een startblokkering, waardoor de auto zonder sleutel niet gestart kan worden.
Amerikaanse auto's zoals bijv. een Chevrolet Corvette heeft wel een startonderbreker, maar deze is niet goedgekeurd. Hiervoor is een aparte startonderbreker altijd noodzakelijk.
of uw auto een goedgekeurde start onderbreker heeft kunt u op de SCM site controleren : 
 
http://www.kiwascm.nl/particulier/goedgekeurde-systemen/
 

Klasse 2/alarmsysteem 

Klasse 2/alarmsysteem, voorkomt dat de auto zomaar meegenomen kan worden. Met een SCM alarmsysteem is de  auto goed beveiligd tegen het dievengilde. Uw auto dient wel over een goedgekeurde klasse 1 te beschikken anders moet deze ook nog gemonteerd worden.zie ook klasse 1
 

Klasse 3/alarmsysteem met hellingshoek detectie

Het SCM alarmsysteem, voorheen klasse 2/3 alarm, beveiligt uw auto perfect. De auto is beveiligd tegen inbraak en diestal. de auto moet minimaal een  2 voudige goedgekeurde onderbreking hebben , Bij dit alarmsysteem wordt de auto voorzien van omtrekbeveiliging, interieurbeveiliging, noodstroom sirene en extra autorisatie met startblokkering. Door extra autorisatie is de auto bijna niet meer te stelen.

Voertuigbeveiliging door voertuigvolgsystemen

 

Opvolging 
Het belangrijkste punt van een voertuigvolgsysteem is, naast een adequate plaatsbepaling en een betrouwbare melding, de afhandeling van de melding door de politie. Om dit te garanderen, is ervoor gekozen alle alarmmeldingen te laten verwerken via een officiële gecertificeerde meldkamer (PAC).

Basisbeveiliging
Het beveiligen van een voertuig met een voertuigvolgsysteem heeft alleen zin als het voertuig is voorzien van een goedgekeurde startblokkering. Voor het verstrekken van een voertuigvolgcertificaat is de aanwezigheid van een Kiwa SCM goedgekeurde startblokkering of hoger vereist. De basis beveiliging dient dus eerst gecertificeerd te worden voordat er een voertuigvolgcertificaat kan worden aangemeld op een voertuig.

Voertuigvolgsysteem PLUS jamming detectie
Een systeem voorzien van jamming detectie schakelt, wanneer er jamming wordt waargenomen, automatisch een blokkeerconditie in, welke voorkomt dat het voertuig opnieuw gestart kan worden. Vanaf 1-1-2015 is het alleen nog mogelijk om een voertuigvolgsysteem met jamming detectie te certificeren.